4 september 2022
14:00

Angered BK

Referat: Karlslunds IF FK - Angered BK

Sviten med matcher utan förlust förlängdes idag för herrarna i Karlslunds IF FK efter seger i hemmamatchen i Division 2 Norra Götaland mot gästande Angered BK med 2-1. Målskyttar i hemmalaget blev Jens Grønneberg Johansen och Daniel Mushitu.

Karlslund kommer till match med en del sjukdom och skador i laget, vilket gör att avbytarbänken fylls på med talangfulla U19-spelare. Mellan stolparna har dessutom 20-årige Oscar Franck ställt sig, efter att ha varit utlånad till division 3-klubben IF Eker Örebro under året. Faktum är att dagens startelva borde vara en av de yngsta startelvorna som Karlslund har ställt upp med i modern tid då båda våra "ålderdomsmän" Cark Ekstrand Hamrén och Christer Lipovac, båda födda 1996, 26 år och därmed äldst i truppen, fick kasta in handduken på grund av sjukdom. Dagens äldsta spelare i Karlslund är en 23-åring som fyller 24 i början av november, och han heter Christopher Alp. I övrigt sju startspelare födda på 2000-talet, och sju avbytare födda mellan 2000-2005.

Karlslund får en kanonstart på matchen och gör 1-0 redan i den nionde minuten efter att ha vunnit boll högt och ställt om snabbt, där Daniel Norrby spelar fram bollen till Ebrima Jaiteh som vidare spelar bollen till Jens Grønneberg Johansen som inte gör någon hemmasupporter besviken när han säkert placerar in bollen i mål. Norrmannens åttonde mål för säsongen och leder alltjämnt den interna skytteligan.

1-0 står sig till halvtidspaus, och det är en halvlek som inte är den mest välspelade men där det ändå finns ett visst övertag för hemmalaget.

Den andra halvleken blir händelserik, trots det så ändras inte måltavlan någonting, i alla fall inte till en början. Faktum är att båda lagen, och framförallt Karlslund, har många eller rent av fantastiskt bra lägen att göra mål på. Eller vad sägs om inte mindre än tre (!) frilägen från halva plan? Angered å sin sida har ett stolpskott och i ärlighetens namn en straffsituation som skulle kunna ha blivit just straff, men domaren väljer att fria.

I den 77:e matchminuten är det Ebrima Jaiteh som åter assisterar till ett mål, då Daniel Mushitu får in bollen i mål och sätter därmed 2-0! Mushitus fjärde mål för säsongen, och ett minst sagt förlösande sådant. Men speakern hinner knappt ropa klart målgörarens namn innan Angered kommer upp i anfall och reducerar till 2-1, och därmed blir vilopulsen åter närmare tresiffrigt.

Efter några spännande övertidsminuter står det dock klart att Karlslund vinner matchen med 2-1 och klättrar upp till en femteplats i tabellen med sex matcher kvar.

SvFF: Division 2 Norra Götaland

Nästa match för Karlslund spelas på lördag på bortaplan mot serieledande Ahlafors IF, som förlorade i helgen mot Grebbestads IF.